Posteado por:
admin
AdministradorBeneficiile taratelor de ovaz

Taratele de ovaz au devenit celebre datorita numeroaselor lor virturti. Si aici intra mai ales cele care te ajuta sa slabesti, anti-diabet sau anti-colesterol. Iata mai multe cuvinte despre atuurile lor.

Taratele de ovaz te ajuta sa slabesti. Consumate in mod regulat, taratele de ovaz sunt cele care te ajuta sa slabesti. Deoarece are un efect de satietate si deoarece au capacitatea de a absorbi de pana la 30 de ori volumul lor. Consumand tarate in timpul mesei si band suficiente lichide, fibrele din tarate se solubilizeaza si se umplu de apa in stomac, venind cu o rapida senzatie de satietate. Mai au si o actiune impotriva stocarii de calorii.

Taratele de ovaz ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Fibrele solubile in cantitati mari sunt cele care favorizeaza excretia fecala a colsterolului si care pot diminuna fabricarea sa de catre ficat. Poti consuma 3 linguri de tarate de ovaz cu un pahar de apa inainte de fiecare masa.

Taratele de ovaz previn cancerul de colon. Taratele de ovaz au un rol protector si consumul lor regulat este asociat si cu o buna hidratare. Fibrele sale pline de apa formeaza un strat protector intre deseuri si toxinele cancerigene din alimentatie.

Taratele de ovaz combat constipatia. Iata cea mai simpla solutie pentru a combate aceasta problema. Taratele de ovaz permit o mai buna hidratare si niste fecale mai voluminoase. Tranzitul intestinal va fi astfel reglat, fara iritatii si fara violenta.

Taratele de ovaz vin si cu mai multa stralucire pentru piele. Sunt o excelenta sursa de minerale, de vitamine, zinc, magneziu… Deci exerseaza o actiune benefica asupra elasticitatii pielii.

Taratele de ovaz pot sa previna diabetul. Chiar daca nu inlocuiesc un regim sarac in zahar nici exercitiul fizic, taratele de ovaz pot sa incetinesca viteza de absorbtie a zaharului si transforma zaharurile rapide in semi-lente.

Alte beneficii. Taratele de ovaz sunt foarte utile in cadrul unui regim. Si asta datorita numeroaselor lor beneficii:
- sunt bogate in proteine vegetale si te ajuta sa iti mentii masa musculara.
- sunt bogate in fibre solubile.
- impiedica o cantitate importanta de lipide si glucide sa ajunga in organism.
- amelioreaza tranzitul intestinal.

Taratele de ovaz nu sunt specifice doar unui anumit tip de regim. Se pot consuma sub diferite forme si sunt extrem de utile pentru tot felul de cure sau regimuri.

Taratele de ovaz trebuie sa se consume in mod regulat in cadrul unei alimentatii variate si echilibrate.

Nimic nu este mai simplu decat consumul de tarate de ovaz. Se gasesc in biscuti, in batoane, in cereale pentru micul dejun sau de presarate peste o multime de feluri de mancare.

Daca vrei sa vii cu un efect mai puternic si sa slabesti cat mai repede, cel mai bine ar fi sa consumi taratele de ovaz cu cele de grau. De presarat peste cruditati, salate sau supe.

Taratele de ovaz sunt ideale pentru un mic dejun echilibrat. Le poti consuma sub forma te terci, clatite, muffins aluaturi de pizza…

1 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo