Posteado por:
enrique00a
NovatoIncarcator laptop: ce faci daca laptopul nu se mai incarca

Tocmai ti-ai bagat in priza incarcatorul de laptop si constati ca, in loc ca bateria sa inceapa sa fie alimentata, nu se intampla absolut nimic. Inainte de a te panica si a lua legatura cu un service specializat, iata ce poti incerca!

La prima vedere, pare foarte simplu sa iti incarci jucaria preferata. Conectezi incarcatorul (alimentatorul) de laptop si astepti sa se intample minunea. Insa, fiindca intre bateria dispozitivului si priza la care conectezi incarcatorul exista o multime de componente, mai devreme sau mai tarziu, risca sa apara si problemele.

Cauzele pentru care incarcatorul de laptop sau aparatul insusi pare sa nu functioneze pot fi numeroase. In orice caz, pentru a sti daca iti poti repara jucaria la tine acasa sau daca trebuie neaparat sa o duci la "doctor" (sau, mai rau, sa o schimbi de tot), iata ce ar trebui sa ai in vedere:

1. Verifica de 2 ori incarcatorul

Poate parea stupid, dar verifica de 2, 3, 10 ori daca incarcatorul (alimentatorul) de laptop este bine conectat la priza. Sau daca, de pilda, folosesti un prelungitor, daca acesta este alimentat cu curent electric. Bineinteles, nu uita sa iei in considerare si varianta unei pene de curent! Daca ai bifat toate acestea si bateria laptopului tot nu se incarca, atunci...

2. Scoate bateria

Pentru a verifica starea de sanatate a bateriei / acumulatorului laptopului tau - si a vedea daca nu cumva ea este "vinovata" -, pur si simplu scoate-o din dispozitiv si abia apoi conecteaza incarcatorul de laptop. Daca, subit, notebookul incepe sa fie alimentat cu energie electrica, ai descoperit problema!

3. Studiaza cablul de alimentare

Pipaie fiecare centimentru al cablului de alimentare pentru a vedea daca nu cumva simti vreo indoitura ori ruptura sub invelisul de protectie, in principiu vorbim de acelasi tip de defecte indiferent de marca sau model, poate fi Dell sau modele Dell precum N5110, dar si producatori precum Sony, Toshiba, Acer, Asus, Lenovo G550 sau orice alt timp de laptop, problemele sunt destul de comune, in geenral. Orice neregularitate - si un eventual miros de plastic ars - de acest tip ar putea sugera faptul ca incarcatorul de laptop ar trebui inlocuit.
Intr-un caz ideal avem si un mulimetru sau un voltmetru cu care putem masura tensiuni continue, masurarea fiind edificatoare in stabilirea problemei sau a defectiunii, urmand sa desfacem incarcatorul / alimentatorul pentru a avansa in descoperirea cauzei nefunctionarii.

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo