Posteado por:
enrique00a
NovatoOptiuni in ceea ce priveste incarcatorul de laptop

Calculatorul portabil este un calculator electronic mic care poate fi luat si folosit oriunde: la birou, acasa, in parc, la scoala, la cafenea. Cele mai raspandite tipuri de calculatoare portabile sunt: laptop-ul si notebook-ul. Primul laptop a fost creat in anul 1968 de catre Alan Kay de la Xerox Parc si a fost descris ca Dynabook. In zilele noastre tot mai multi oameni prefera laptop-ul in favoarea calculatorului de birou pentru ca este mai mic, nu ocupa spatiu mult in casa, il pot lua cu ei la birou, la intalnire, in vacanta, oriunde.

Pe langa tastatura, ecran, touchpad, difuzoare, dvd-rom sau cd-rom, baterie, la fel ca la un calculator de birou, un calculator portabil are si un cablu de alimentare, un incarcator de laptop. Denumit si adaptor AC/DC, rolul lui este acela de a transforma curentul alternativ de la priza, in curent continuu de voltaj mic, necesar functionarii laptopului. Este un element foarte important pentru ca, daca se pierde sau se deterioreaza, laptopul nu v-a mai functiona.

Daca totusi este necesara achizitionarea unui incarcator, se poate opta pentru un incarcator de laptop universal. Trebuie tinut cont de cateva aspecte foarte importante la alegerea unuia nou. Trebuie sa aiba aceeasi mufa de conectare ca cea de la incarcatorul original, polaritatea si voltajul pe output trebuie sa fie exact la fel.Nu de foarte multa vreme, pe piata exista si incarcatoare de laptop auto, oferind astfel posibilitatea incarcarii laptopului in masina. Desi sunt pareri controversate asupra incarcarii laptopului in masina, poate fi uneori o solutie in caz de forta majora. Preturile acestui tip de incarcator pot incepe de la 90 lei si pot ajunge chiar si la 300 lei, in functie de firma producatoare. La fel ca si in cazul incarcarii unui telefon la priza din masina, si in cazul incarcarii laptopului putem intampina aceeasi problema, si anume durata indelungata de incarcare.

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo