Posteado por:
enrique00a
Novato



Cum sa-ti cureti corect si eficient lada frigorifica

Lazile frigorifice, mai ales cele care nu sunt dotate cu tehnologie NoFrost, trebuie curatate, spalate si decongelate cel putin o data pe an. Chiar mai des, daca simti nevoia. Un strat de gheata de doar trei milimetri pe peretii lazii frigorifice presupune un randament cu 30% mai redus. Cu cat cureti mai des lada frigorifica, asadar, cu atat mai bine. O sa faci si economie. Cum sa o faci corect, insa?

Muta alimentele intr-un alt congelator sau in pungi izoterme umplute cu gheata

Mai intai, asigura-te ca lada frigorifica este complet goala. Si mai ales deconectata de la sursa de curent electric. Scoate complet stecherul din priza. Apoi, muta alimentele ramase in lada intr-un loc cat mai rece cu putinta. De preferat, ambalate in pungi izotermice cu cuburi de gheata in ele, daca nu ai la indemana un alt congelator sau un frigider cu suficient spatiu pentru a ”gazdui” alimentele respective.

Apoi, exista mai multe moduri in care poti curata lada frigorifica rapid si eficient. Poti folosi un burete impregnat in apa calda, care sa topeasca pelicula de gheata de pe peretii lazii frigorifice. O alternativa este sa umpli un recipient cu apa calda, pe care sa-l asezi in mijlocul lazii frigorifice si sa inchizi usa acestea pentru cateva minute. Apoi, nu-ti ramane decat sa indepartezi gheata de pe peretii lazii frigorifice cu o spatula. Daca esti o persoana foarte exigenta cu curatenia, poti folosi un amestec jumatate apa calda si jumatate clor.

Nu folosi niciodata obiecte metalice la curatarea interiorului lazii frigorifice!

Aminteste-ti sa cureti ulterior cu o carpa uscata pentru a nu lasa umezeala ramasa sa redevina gheata dupa momentul repunerii in functiune.

Nu folosi niciodata obiecte metalice, precum cutitele, pentru a curata lada frigorifica!

Poti folosi, daca doresti, un spray anticongelant, desi e de inteles daca un asemenea spray nu se gaseste la indemana in toate casele.

Nu neglija nici exteriorul lazii frigorifice!

Nu uita nici de exteriorul si nici de spatiul din spatele lazii frigorifice si sterge si podeaua pe care a stat electrocasnicul. De multe ori acolo se acumuleaza praf. Ai grija la radiatorul din spatele lazii frigorifice, pentru a nu-l avaria.

La final, lasa intotdeauna lada frigorifica suficient timp deschisa, pentru uscarea completa a peretilor si compartimentelor acesteia, inainte de a o conecta din nou la priza electrica.

Un congelator igienizat si curatat corespunzator pastreaza alimentele proaspete mai mult timp si in conditii mai bune. In plus, te ajuta sa faci economii la consumul de curent electric!
Daca nu ai inca o lada frigorifica pe care sa fie neveoie sa o cureti, poti vizualiza oferta de aici.

Otros posts que te van a interesar:

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo