Posteado por:
laurentiu_vik
Novato



Ce trebuie sa stii cand iti cumperi primul frigider

Frigiderul este probabil cel mai utilizat aparat electrocasnic dintr-o locuinta, care functioneaza si ne ajuta sa ne pastram mancarea proaspata chiar si cand noi nu realizam acest lucru.

Frigiderul este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe si mai importante aparate din locuinta, dar daca este intretinut corect va dura mai mult de 10 ani.

Alegerea unui frigider poate fi destul de grea, atat atunci cand cumperi unul pentru prima data, cat si atunci cand trebuie sa il schimbi pe cel vechi cu unul si mai performant.
Producatorul de electrocasnice Arctic ofera cateva sfaturi pentru a te ajuta in alegere, subliniind care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont.

Spatiul de depozitare

In primul rand, cel mai important aspect in alegerea unui frigider este spatiul de depozitare. Aici avem doua tipuri de frigidere: cele cu o usa si cele cu doua usi.
E important de luat in considerare cate persoane sunt in familie atunci cand alegem un frigider nou. Un frigider cu volum de depozitare de aproximativ 200 l este suficient.
Pe baza numarului de persoane care folosesc frigiderul, poti utiliza urmatoarea regula de baza atunci cand alegi capacitatea frigiderului.
La o dimensiune a gospodariei de 1-2 persoane, volumul recomandat este de 250-380 l. Nu recomandam frigidere mai mici deoarece acestea tind sa fie mai putin eficiente din punct de vedere energetic si costa mai mult pe termen lung.
La o dimensiune a gospodariei de 3-4 persoane, volumul recomandat este de 350-530 l.

Pentru 5 persoane sau mai mult, recomandam 440 l +. Adauga 28,5 l pentru fiecare membru al familiei suplimentar, plus spatiu de congelare. Daca ai indoieli, alege frigiderul mai mare.

Clasa energetica

Clasa energetica este un alt factor la care trebuie sa ne gandim atunci cand cumparam un frigider. Aceasta este notata cu litera A sau B, unde B înseamna un consum mare de electricitate.

Sistemul de inghetare

Toate frigiderele si combinele frigorifice ar trebui sa fie dotate cu un termostat usor de folosit. Acesta are scopul de a regla rapid temperatura in functie de nevoi, tinand cont de temperatura ambientala. Astfel, pastreaza alimentele mereu proaspete cu frigiderele noastre! Comanda frigider nou de la eMag.ro!

Performanta indelungata

Atunci cand alegi un frigider cel mai important lucru este sa reziste o perioada buna de timp. Pe langa garantie, trebuie sa stim si cum sa avem grija de frigiderele noastre. Insa, un frigider cu o performanta buna nu va avea nevoie de atata mentenanta ca unul mai slab.

Prospetime indelungata?

E important ca atunci cand alegem un frigider sa ne gandim cat timp ne poate tine alimentele proaspete. In special, cand vine vorba de legume si fructe, care majoritatea au un timp de expirare destul de mic. Ar trebui sa mai tinem cont si de compartimentele frigiderului, cat de incapatoare sunt, dar si de gradul de igiena. O alta dotare importanta este garnitura antibacteriana, care asigura pastrarea alimentelor in conditii de igiena perfecta.

E greu sa alegi primul frigider, dar odata urmate toate sfaturile de mai sus, va veti da seama ce model este ideal pentru familia voastra si ce aveti nevoie pentru a o mentine fericita. Ati ales deja modelul de frigider de la eMag?

S.C. Sunman Consulting S.R.L

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo