Posteado por:
laurentiu_vik
NovatoDiferenta dintre anvelopele de vara si anvelopele de iarna


Cu totii stim - si, mai nou, ne obliga si legea - ca vara trebuie sa avem echipata masina cu anvelope de vara, iar iarna, cu anvelope de iarna. De ce, insa? Care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de pneuri? Nu sunt tot cauciucuri? Raspunsul simplu este: da si nu. Pentru raspunsul mai elaborat, citeste articolul acesta.

Anvelope vara - oferte

Pana la urma, diferenta dintre cele doua tipuri de anvelope sta in compozitie. In comparatie cu anvelopele de vara, anvelopele de iarna, cunoscute si ca anvelope de vreme rece, au compusi de cauciuc care raman moi la temperaturi joase si o sculptura extrem de canelata care asigura o performanta optima in conditii de frig, fie ca e vreme uscata, umeda, zapada sau gheata. Acestea pot fi recunoscute prin marcaje speciale pe o parte: un simbol M+S (mud + snow) sau un simbol cu trei varfuri de munte (Alpin) sau cu simbolul unui fulg de zapada (3PMFSF).

Anvelope vara - oferte

De cele mai multe ori, diferentele dintre anvelope de vara si anvelope de iarna sunt date de modul constructiei. Variantele standardizate pe piata iau astfel in calcul mai multe diferente specifice. Cauciucul din care sunt facute anvelopele de vara ruleaza bine de la 7-8 grade Celsius in sus. In cazul temperaturilor mari, acestea isi pastreaza aderenta pe asfalt, chiar si atunci cand plaja de rulare este redusa in raport cu specificatiile producatorului. Daca, insa, temperaturile sunt mai mici, cauciucul se intareste, reducand aderenta acestuia.

Atunci cand ruleaza pe zapada, asfalt cu apa sau gheata, aceste anveope nu reusesc sa faca fata conditiilor, solicitand masina mai mult si oferind, in acelasi timp, un suport mult mai redus decat anvelopele de iarna. In principiu, daca ai anvelope de vara iarna, conform testelor profesionale, acestea vor frana de trei ori mai incet (oprind masina intr-o distanta de pana la trei ori mai mare), decat anvelopele de iarna si va accelera cu un deficit similar. Daca ai anvelope de vara, acestea se vor dovedi mai agile, insa, pe suprafete uscate si calde, insa.

Anvelope vara - oferte

Profilul anvelopelor de vara este diferit de cel al anvelopelor de iarna, fapt vizibil si cu ochiul liber. Neavand nevoie de adancime pentru aderenta (vorbim de pneurile de uz comun, produse cu scopul de a rula pe suprafete netede si/sau pe suprafete de asfalt), incrustatiile acestor anvelope sunt mai reduse. Directionarea este si ea diferita.

Anvelope vara - oferte

Flexibilitatea anvelopelor de vara le face ideale pentru temperaturi foarte mari, in zile caniculare, ceea ce reduce in mod semnificativ riscul exploziilor de cauciuc. In plus, daca alegi anvelope de vara din cele mai performante, poti fi sigur nu doar de siguranta din timpul calatoriilor tale, ci si de durabilitatea acestora de la un an la altul. Schimba-le dupa numarul de kilometri recomandat si vei descoperi singur cat de imporanta este in acest caz calitatea si durabilitatea materialelor folosite in anvelopele de vara.

S.C. Sunman Consulting S.R.L

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo