Posteado por:
admin
Administrador



Securitatea unui site web

Amenintarea la care sunt expuse site-urile de internet este tot mai mare. In ciuda tuturor masurilor pe care amdinistratorii lor le iau, site-urile web au mereu probleme si sunt compromise de hackeri. Uneori, hackerii urmaresc sa fure informatii importante sau chiar sa foloseasca acel server pentru a trimite mesaje spam catre alti destinatari. Un server poate fi folosit in numeroase moduri, uneori in scopuri ilegale, asa cum sunt incercarile de phishing.
Securitatea unui site web este bine pastrata atunci cand programul antivirus care il monitorizeaza constant este actualizat. Orice lipsa poate duce la compromiterea acelui site, caci expertii rauvoitori stiu cum sa le foloseasca in interesul lor de fiecare data cand constata o bresa de securitate. Un program in cloud de monitorizare zilnica va va proteja cel mai bine de astfel de pericole inerente pe internet.
Este nevoie de suportul continuu al dezvoltatorului acelui program antivirus sau program de securitate. Virusii informatici si amenintarile sunt realitati care se schimba constant, iar impotriva lor trebuie mereu gasite solutii eficiente de catre expertii in domeniu. In cele din urma, aceste solutii de securitate sunt transmise catre utlizatorii programelor prin actualizarile facute de ei.
Daca esti administratorul unui site, atunci este esential sa folosesti un username si o parola care sa nu permita altor persoane folosirea lor neautorizata. Daca acestea nu sunt destul de puternice, atunci ele vor fi furate cu usurinta. Evita sa pui ca parola date personale, informatii privitoare la tine sau la familia ta sau numele animalelor de companie. Parolele trebuie sa fie destul de lungi si bine gandite pentru a putea sa ti le amintesti cu usurinta.
Atunci cand detii un site, trebuie sa ai grija ca alti utilizatori sa nu poate urca pe acel site fisiere proprii. Ele pot fi unele de tip malware sau virusi, caz in care site-ul tau va fi foarte vulnerabil in fata atacurilor informatice. Oricat de inofensiv ar parea un fisier, el poate contine scripturi care sa dauneze oricarui site.
Pentru un site web, este important sa fie folosit protocolul SSL. Acesta asigura securitatea pe internet in conditii foarte bune pentru administratorul lui. Se recomanda, de asemenea, sa se foloseasca un certificat de securitate de fiecare data cand se face schimb de informatii intre un site si serverul acestuia sau o baza de date. Daca aceasta cale de comunicatie nu este protejata in mod corespunzator, atunci informatiile personale ale utilizatorilor pot fi furate de terte persoane si folosite in mod ilicit.
In prezent, pe internet exista aproximativ un miliard de site-uri web. Cei de la Google plaseaza in carantina, in fiecare zi, in jur de 10.000 de site-uri, totul din cauza problemelor de securitate pe care ele le prezinta. Traficul de internet fiind tot mai intens, este nevoie de programe tot mai specializate care sa faca fata cu bine acestor provocari din ce in ce mai mari.

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo