Posteado por:
admin
Administrador



Tritibell, pufarinele din copilarie

Pufarinele sunt pufoase dupa cum le indica si numele, in mod ideal trebuind sa fie colorate, aromate si putin crocante. Acestea se obtin din grau, si cele mai cunoscute pufarine sunt pufarinele Tritibell.

La noi in tara, graul expandat cu fructe este cunoscut sub denumirea de pufarine. Ruda acestuia, orezul expandat, nu este atat de cunoscut la noi in tara desi, in ultima perioada, este din ce in ce mai prezent pe rafturile magazinelor.

Dar cum se obtin aceste pufarine atat de indragite?



Pufarinele sunt produse din grau cu ajutorul procesului de expandare la presiune inalta. Graul se plaseaza intr-un recipient ermetic in care sunt pompati aburi la mare presiune. Presiunea de abur din recipient este brusc eliberata dupa ce aburul a penetrat bine bine boabele, acest lucru determinand expandarea spectaculoasa a endospermei bobului de grau. Astfel, rezulta pufarinele. Dupa expandare, pufarinele se aromatizeaza cu amestecuri pe baza de sirop de zahar. Pufarinele Tritibell contin numai coloranti alimentari naturali.

De ce sa consumi pufarine? Trebuie sa stii ca graul expandat si produsele pe baza de grau sunt o sursa destul de importanta de carbohidrati, implicit energie si fibre insolubile care sunt foarte bune pentru reglarea tranzitului intestinal. Si un regim alimentar de viata care contine foarte multe fibre poate duce la prevenirea unor boli.

Graul are si o multime de elemente precum magneziul, fierul, zincul, fosforul, cuprul seleniul, un complex de vitamine si un nivel destul de important de antioxodanti care lupta impotriva radicalilor liberi.

Poti alege sa consumi si pufarine din grau expandat pentru compensa un mic dejun peste care ai sarit. Le poti folosi si in retete precum torturi, bombite cu ciocolata, trufe cu pufarine, etc.

0 Comentarios


Cargando comentarios espera un momento...
No tienes permisos para comentar.

Para poder comentar necesitas estar Registrado. O.. ya tienes usuario? Logueate!
Ir al cielo